Start van de opvang

De opvang wordt altijd gestart met een wenprocedure. Zo willen we ervoor zorgen dat de stap naar de opvang zowel voor het kind, als voor de ouders en het personeel van het kinderdagverblijf zo comfortabel mogelijk gebeurt. De wenprocedure bestaat meestal uit drie dagen, al is dit geen vaststaand gegeven. We zorgen steeds voor een wenprocedure op maat van het gezin.

Tijdens het eerste wenmoment komt minstens één ouder of een andere vertrouwenspersoon mee. De begeleidsters ontvangen jullie in de leefruimte. U kan samen met uw kind rustig de tijd nemen om met de ruimte, de andere kinderen en de begeleidsters kennis te maken. U kan kijken waar uw kindje zal spelen, eten, slapen … Er wordt nog wat praktische informatie gegeven, bijvoorbeeld over reservekleren en het heen- en weerschriftje. De eet- en slaapgewoonten van uw kind worden besproken.

Op de tweede wendag komt uw kindje in principe alleen voor een voormiddag in het kinderdagverblijf. Hij of zij eet dan mee.

De derde wendag start in de voormiddag en duurt tot na het middagdutje. Uw kindje eet in het kinderdagverblijf en slaapt er ook.

Indien deze momenten niet volstaan kunnen er extra momenten ingelast worden.

De wenmomenten zonder ouder zijn betalend, volgens het inkomenstarief.