Lopers

Zal ik jou eens vertellen hoe mijn dag hier verloopt?

Als ik ’s morgens in ’t Wanneke toe kom, zijn de niet-lopers ook in ons lokaal. Samen met de auto’s of de blokken spelen, leuk! Het is de ideale gelegenheid om nog eens met de begeleidsters van de niet-lopers te knuffelen.

Om 9u ruimen we alles op. Ondertussen begint mijn maag te knorren, tijd voor een soepje! Dank u Brigitte! Nadien doen we een begeleide activiteit. Wat wordt het vandaag? Eerst leest Patricia voor over Muis en nadien schilderen we met Marie.

Het is tijd om ons klaar te maken voor het eten en het slapen. We leren onze kleertjes en schoentjes uitdoen en leggen deze in een mandje met ons eigen symbooltje. Laura zingt "De auto, de auto, van wie zou dat nu zijn?" 

Om 11u is het tijd voor de warme maaltijd. Wat schaft de pot vandaag? Geerte deelt de borden uit. Nadien krijgen we nog een stukje fruit als dessert. Als ons buikje vol is, wassen we onze snoet en handjes. De oudste kinderen gaan nog even op het potje, de anderen krijgen een verse luier aan. We begeven ons naar dromenland tot 14u30.

We worden stilletjesaan wakker. De oudste kinderen gaan weer op het potje en de anderen worden ververst. We doen onze kleertjes terug aan.

We zetten ons aan tafel want het drie-uurtje is onderweg. Mm, platte kaas met banaan, lekker. Tijd voor vrij spel! Sommige kindjes gaan al naar huis vanaf 16u, andere kindjes blijven nog wat spelen. Rond 17u drinken we nog eens en doen we een geleide activiteit.