Niet-lopers

Zal ik jou eens vertellen hoe mijn dag hier verloopt?

Als ik ’s morgens in ’t Wanneke toe kom, blijf ik eerst bij de lopers. Met de auto’s of de blokken spelen, leuk! Het is de ideale gelegenheid om kennis te maken met de lopers. Ze zien er groot uit, maar eigenlijk vallen ze goed mee!

Om 9u verhuizen we naar ons eigen lokaal. Wat rust doet deugd. Daar krijgen we nieuw speelgoed van Sarah, vandaag mogen we met de diertjes spelen. Ondertussen legt Carine de kindjes die ’s morgens nog een dutje doen in bed. Slaapwel!

Om 11u is het tijd om te eten, Fatna heeft weer voor groentjes, aardappelen en vlees of vis gezorgd, mm! Een soepje erbij … De oudste kinderen eten daarna een stukje fruit. Daarna wassen we ons snoetje.

Van al dat lekker eten ben ik moe geworden, tijd om te gaan slapen! Eerst een nieuwe luier en mijn kleertjes uit en dan naar dromenland!

Een paar uurtjes later word ik wakker, ik ben heerlijk uitgeslapen. Ik krijg een nieuwe luier en word weer aangekleed en mooi gemaakt. Ah, daar is de fruitpap al, net op tijd! De oudere kindjes wagen zich ondertussen aan een boterham met smeerkaas.

Nu het inwendige ik-je versterkt is, kan ik mij terug op de mat uitleven. Daar valt altijd wat nieuws te vinden, en als ik mij goed uitrek, kan ik er net bij! Priscilla zingt ondertussen een liedje. Ik dans lekker mee. Daarna gaan we weer bij de lopers spelen. Als het mooi weer is, vinden we het ook leuk om buiten te spelen. Daar gaat de bel, zouden mama en papa er al zijn? Wat vliegt de dag hier voorbij!